« 5th OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2015»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου ,

οι Σκακιστικές Διαδρομές και η

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας,

συνδιοργανώνουν το 5οOPEN πρωτάθλημα σκακιού, στο ξενοδοχείο  Hellas Country Hotel,  στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, από 3 έως 6 Σεπτέμβρη 2015,  με ελεύθερη συμμετοχή. (3 Σεπτέμβρη τουρνουά ράπιντ, 4-6 το 5ο Όπεν)

Οι αγώνες θα διεξαχθούνσε δύο ομίλους,  με Ελβετικό σύστημα  6 γύρων, με χρόνο σκέψης 75΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 30΄΄ για κάθε κίνηση και με αξιολόγηση από την  Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Τους αγώνες θα συμπληρώσουν  παράλληλες  εκδηλώσεις όπως απογευματινοί αγώνες rapid σε συνδυασμό με  προπόνηση για τα παιδιά, ξενάγηση και περιβαλλοντική διερμηνεία στο Παλαιό Μικρό Χωριό και το Ιστορικό του Μουσείο, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστροπαρατηρητών Ευρυτανίας (αν ο καιρός το επιτρέπει), τοξοβολία, ιππασία  και άλλες  υπαίθριες δραστηριότητες μετά από συνεννόηση, Κυνήγι Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους !

Πληροφορίες :    κ. Γιώτα Βαϊοπούλου   τηλ : 6977419923      
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων,  στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με απαραίτητα στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ , Α.Μ. ΕΣΟ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL.

Διαμονή (προαιρετικά): Ξενοδοχείο Hellas Country Hotel, Μικρό Χωριό Ν. Ευρυτανίας http://www.hellascountry.gr
Photo Gallery :  http://www.hellascountry.gr/site/gallery
Τιμή δίκλινου με πρωινό μπουφέ : 20 ευρώ ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση
Τιμή τρίκλινου με πρωινό μπουφέ :  17 ανά άτομο και διανυκτέρευση. 
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με την διαμονή στην δ/νση του ξενοδοχείου
Τηλ: +30 2237 041570-2, Fax: +30 2237 041577
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αναλυτικά η προκήρυξη στην ιστοσελίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας: http://www.esske.net

 

Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Κάισσα Café - Πανελλήνιος Γ.Σ - Σ.Ο.Ικαρίας - Α.Π.Ο.Κότινος


ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κάισσα Café, Μεσογείων 12, ( Στάση Μετρό : Μέγαρο μουσικής ή Αμπελόκηποι ) , Τηλ.2114110320

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ελβετικό Επτά  (7) ή Εννέα ( 9 ) γύρων με Ελβετικό Επτά  (7) ή Εννέα ( 9 ) γύρων με Διεθνή  αξιολόγηση ( FIDE Rating )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.30 μμ   Δηλώσεις συμμετοχής

7.55 μμ   Επιβεβαίωση συμμετοχών

8.05 μμ : Εναρξη 1ου γύρου

Ανώτατo όριο συμμετοχών : 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 3 λεπτά + 2΄δευτερόλεπτα κάθε παίκτης για όλη την
παρτίδα.

ΔΙEΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ :  Πέτρος Κολυβάς,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μαριάννα Παγκαλή

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Γενικό Παράβολο 5 €.
Με το κουπόνι του παραβόλου, κάθε σκακιστής-σκακίστρια δικαιούται από το μπαρ του Café, ποτά, τοστ κλπ ίσης αξίας.

ΕΠΑΘΛΑ
Στους 1ο, 2ο, 3ο θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και επί πλέον Σκακιστικά τεύχη για τον Κάρποβ, προσφορά κ.Νίκου Καμπάνη.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα έπαθλα δεν μοιράζονται. Ισχύουν τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας : 1) Bucholz, 2)  αριθμός νικών, 3) παρτίδες με τα μαύρα


ΤΕΛΙΚΗ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Στο www.chess-results.com


Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, για μεταβολή της Προκήρυξης και για κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί, αποφασίζει τελεσίδικα η Επιτροπή αγώνων στην οποία συμμετέχουν οι Πέτρος Κολυβάς, Μαριάννα Παγκαλή, καθώς και όποιος άλλος
κληθεί από την επιτροπή να συμμετάσχει σ’αυτήν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου Σκακιστικού Τουρνουά Καρπενησίου την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014 στις 6:00μμ στο Ξενοδοχείο HELLAS COUNTRY στο Μικρό Χωριό του Δήμου Καρπενησίου. (Το τουρνουά θα διεξαχθεί 4-6 Σεπτέμβρη)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις  αίθουσες του ξενοδοχείου και θα συμμετέχουν τόσο αθλητές από όλη την Ελλάδα, όσο και οι  σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου, μικροί και μεγάλοι. Πληροφορίες για τους αγώνες: www.esske.net

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης το απόγευμα της Τετάρτης 3/9/2014 και ώρα 18.05 θα διεξαχθεί αγώνας rapid Fischer Random 4 γύρων με χρόνο σκέψης 9’+3’. To απόγευμα της Παρασκευής 5/9/2014 θα γίνει περιήγηση και περιβαλλοντική διερμηνεία στα μονοπάτια του Τόρνου και στα φυσικά μνημεία του ομώνυμου φαραγγιού από τον ντόπιο φυσιοδίφη Παναγιώτη Παλαιό,www.tornos.grενώ το Σάββατο 6/9/2014 έχει προγραμματιστεί βραδιά αστροπαρατήρησης από εθελοντές του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστροπαρατηρητών Ευρυτανίας ¨ΑΡΤΕΜΙΣ¨, στο ύψωμα του Αη Σώστη στο Παλιό Μικρό Χωριό www.artemisastronomy.gr, καθώς και τοξοβολία στο χώρο του ξενοδοχείου.

Το Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στον τόπο μας με πρωτοβουλία του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου και με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της ΕΣΣΚΕ, της Ένωσης Σκακιστικών Συλλόγων Κεντρικής Ελλάδας, καθώς χωρίς  την εθελοντική προσφορά των μελών της διαιτητών δεν θα ήταν εφικτή η διοργάνωση.

Όπως και στις προηγούμενες  επιτυχημένες διοργανώσεις του 2011,2012 και 2013 έτσι και εφέτος διατηρούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουρνουά που είναι η απουσία χρηματικών επάθλων  και η ανοιχτή συμμετοχή σε όλους τους σκακιστές με κίνητρο την αγάπη για το σκάκι και την ανταλλαγή σκακιστικών ιδεών!

Τα έπαθλα της φετινής διοργάνωσης είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες δυο εξαιρετικών καλλιτέχνιδων του τόπου μας, της  Φωτεινής Δεδούση και της Σίσσυ Κιλερτζή.

Οι δράσεις της διοργάνωσης είναι ανοιχτές στο κοινό που θέλει να γνωρίσει το σκάκι και τους φίλους του !!  Ευπρόσδεκτος κάθε  σκακιστής, με ή χωρίς επιδόσεις!

Διαβάστε τηνΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των ΑΓΩΝΩΝ

 

16ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ηρακλείου Αττικής

Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προκηρύσσει το 16ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ηρακλείου το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.

• Οργανωτική Επιτροπή: Δημήτρης Μπούκης Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σπύρος Πανδής, Μιχάλης Ρουκουνάκης και Σταμάτης Γλεζέλης.

• Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.

• Ώρα προσέλευσης: 09.00΄ - 09.30΄ π.μ. το αργότερο. Όποιος προσέλθει αργότερα θα παίξει από τον 2ο γύρο.

• Ώρα έναρξης αγώνων: 10.00΄ π.μ.

• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. • Τρόπος διεξαγωγής: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους. ( Νήπια + 6 Δημοτικά + Ανοιχτό). Σε περίπτωση που μια κατηγορία έχει λιγότερες από 10 συμμετοχές θα ενωθεί με την αμέσως παραπάνω κατηγορία, αλλά θα βραβευθεί ξεχωριστά

• Γύροι: Ελβετικό 5 γύρων

• Χρόνος σκέψης: Κάθε παρτίδα θα έχει συνολική διάρκεια τριάντα (30) λεπτά .

• Χώρος: Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου, Κουντουριώτη & Νεότητος & Λεωφ. Ηρακλείου, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

• Έπαθλα: Θα δοθούν μετάλλια στο 1ο, 2ο, και 3ο της γενικής κατάταξης και στο 1ο κορίτσι κάθε ομίλου

• Κριτήρια ισοβαθμίας: α) το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, εφόσον έχουν παίξει όλοι με όλους, β) Buchholz cut -1, γ) Buchholz, δ) Sonneborn-Berger.

• Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι την Πέμπτη 12 Ιουνίου. Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών οι 140 μαθητές/τριες. Δηλώσεις μετά τις 12 Ιουνίου ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές. Οι μετέχοντες στο τουρνουά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με τη φυσική τους παρουσία την ημέρα του τουρνουά, Σάββατο 14 Ιουνίου, από 09.00΄πμ μέχρι 09.30΄πμ.

• Διευθυντής αγώνων: Μαρία Πετσετίδη

• Υπεύθυνος σχολικού: Σταμάτης Γλεζέλης

• Επικεφαλής διαιτητής: Νίκος Κομνηνός

Οι απονομές σε όλους τους ομίλους θα γίνουν περίπου στις 13.00΄- 13.30΄ στον χώρο των αγώνων.

 

H Σκακιστική Επικοινωνία διοργανώνει το 4ο νεανικό ανοιχτό ατομικό σκακιστικό τουρνουά rapid «Επικοινωνίας» με διεθνή αξιολόγηση. To τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του συλλόγου την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014. Ώρα έναρξης 11.00π.μ.Αναλυτικά:

 
Περισσότερα Άρθρα...